Зелената зона в София може да се разшири

admin-ajax.php
Евтини хотели в София
11.07.2013
serdika
Разходка из древна Сердика
27.05.2014
v-stara-zagora-veche-parkirat-sys-sms-v-zelena-zona-1450062

Увеличаването на Зелената зона в София създава проблеми в малките улици, които са в непосредствена близост до нея. Те се задръстват през седмицата от автомобили, чиито собственици искат да избегнат таксата за паркиране в Зелената зона. Така живущите на тези улици се затрудняват с намиране на място за собствените си автомобили. Изпратените жалби служат за основание на общинските власти да обсъдят ново разширяване на Зелената зона в София.

От вестник „Преса“ съобщават, че Центърът за градска мобилност получава огромен брой предложения за разширяване  на зелената зона. За въвеждане на платено паркиране около зелените зони настояват живеещите наблизо. Според тях това ще помогне да се реши проблемът с шофьорите, които не желаят да плащат такса и затова паркират в съседните улици – нещо, което изключително много затруднява паркирането на постоянно пребиваващите в тези райони.

Жителите на София настояват платеното паркиране да бъде въведено и в зоните около моловете и големите пазари. Най-сериозно е положението около Женския пазар и пазара „Димитър Петков“, както и в Долни Лозенец, откъдето са получени най-много предложения.

Общинската транспортна комисия е отпуснала на районните кметове два месеца да съберат предложения на столичани и до края на май Центърът за градска мобилност ще внесе някои от тях за разглеждане в транспортната комисия.

По думите на Вили Лилков, зам.-председател на общинската транспортна комисия, идеята е промените в Наредбата за паркиране да бъдат внесени преди началото на лятната ваканция. В момента в столицата има около 11 000 места за паркиране в зелената зона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *